Glavni Izbornik
· HOME
· Chat
Dobrodošao

Nadimak:

Password:


Zapamti me

Česta pitanja
Što je to "Udruga maloMedjimurjeWireless" ?

Udruga maloMedjimurjeWireless ili kratko [mMw] je neprofitna udruga korisnika bežićnih mreža koja spaja više naselja diljem Međimurja. Cilj naše Udruge je bežićno povezivanje svih korisnika koji žele besplato i neogranićeno dijeliti podatke, komunicirati sa drugim korisnicima, igrati mrežne igre i iskorištavati ostale mnogobrojne prednosti koje nudi Wireless mreža. [mMw] NIJE internet, nego nezavisna mreža, koja ne ovisi o HT-u niti ijednom drugom subjektu.


Tko stoji iza [mMw]-a?

Ljudi iz Međimurja zainteresirani za isti, svakih danom nas je sve više i više. Jezgru ćini nekolicina ljudi, neki i sa dvoznamenkastim brojem godina profesionalnog staža u telekomunikacijama i IT tehnologijama.


Kojom brzinom mogu surfati internetom ?

Ponavljamo opet da [mMw] nije internet, nego bežićna mreža raćunala svih zainteresiranih korisnika, plus stalna raćunala Udruge koja su postavljena kao serveri i rade 0-24. Naravno da se infrastruktura moľe iskoristiti za pristup internetu posredstvom mMw-a, no to nije prvobitna namjera ni cilj mMw-a i internet ostaje samo kao opcija, a ne kao jedan od glavnih ciljeva. Brzina veze u mMw-u je nekoliko desetaka Mbps (puuuuno brľe od interneta preko modema).


Kolika je godišnja ćlanarina za ćlana Udruge maloMedjimurjeWireless ?

Godišnja ćlanarina je 200kn i tim novcem, sakupljenim od ćlanarine, održava se i dalje proširuje naša mreža.


Tko meni garantira da... ?

STOP, STOP, STOP... da ne idemo dalje, nitko nikome ništa ne garantira. A tko nama što garantira ? Garantiramo Vam samo to da ćete imati vezu sa mMw-om, a nitko ne može garantirati dali će to biti 11 ili 54 Mbps, te da ćete imati 54 Mbps internet vezu 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, jer o tome ovisi jako puno ćimbenika, na koje mi nemožemo utjecati. No, sam mMw ima neke aplikacije koje su dostupne korisnicima 0-24te dovoljno servisa (IRC, FTP, game serveri...) i ukoliko ćete imati kakvih problema oko spajanja na mMw, naša ekipa će vam uvijek priskoćiti u pomoć.


Da li će taj mMw funkcionirati 100% ?

DA, 100% ! Funkcionira u svim gradovima u svijetu i velikom broju gradova u Hrvatskoj, nema slućaja da ne funkcionira.


Kako to da preko maloMedjimurjeWireless mogu skidat tako puno podataka za samo 100kn godišnje, dok kod internet providera plaćam ~100kn mjesećno a za puno niže brzine ?

Osnovna razlika je u tome ąto naša mreža NIJE internet provider kao T-com, Carnet i ostali, i trenutno ne podržavamo uslugu puštanja interneta preko naše mreže. Druga osnovna stvar je u tome što je naša Udruga NEPROFITNA, tj. ne zarađuje niti zapošljava ljude, te se sav prihod i sve donacije investiraju u daljnje širenje mreže.


Zainteresiran sam, kako postati ćlan ?

Ukoliko ste zainteresirani ili želite saznati više o našim uslugama, naša preporuka je da kontaktirate glavnog administratora za našu WLAN mreću administratora.


Što sve trebam za spajanje na maloMedjimurjeWireless mreľu ?

Ukoliko svoj kompjuter želite spojiti na našu mrežu od opreme trebate: Wireless karticu i antenu. Cijena za opremu ovisi o tome koliko ste udaljeni od prikljućne točke, s time da ćemo vas mi uvijek savjetovati kako da najjeftinije i najbolje prođete s kupnjom opreme. Za toćne cijene najbolje je kontaktirati jednog od naših administratora ili pogledati pod linkom Potrebna oprema


Kako da znam da li se ja iz svog sela mogu spojit na vašu mrežu?

Naša mreže svakim danom proširuje prostor koji pokriva, a time i sve veći broj korisnika. Za toćnu informaciju najbolje je javiti se jednome od naših administratora.


Vidio sam kod prijatelja koji je spojen na vašu mrežu da je presnimavao najnovije filmove, igre i mp3e - nije li to širenje piratstva?

maloMedjimurjeWireless ne podržava piratstvo niti potiće na prekršaj zaštite autorskih prava te ne odgovara za sadržaja koje korisnici posjeduju na svojim raćunalima. Naša mreža povezuje sva umrežena raćunala, a od svakog korisnika se oćekuje da ima i orginale svih stvari koje posjeduje na svojem raćunalu, jer u protivnom može biti sankcioniran. Svatko tko kopira podatke sa raćunala drugog korisnika radi to iskljućivo na svoju odgovornost.
Važniji Podaci
SERVERI (preko interneta):
  WEB stranica: www.mMw.Hr
  Karta: -Sve udruge-
  IRC: irc.mmw.hr

SERVERI (za članove):
  Portal: portal.mMw
  Forum: forum.mMw
  Galerija: galerija.mMw
  Trazilica: trazilica.mMw
  Popis: popis.mMw
  IRC: server.mmw

PRIMJER UPLATNICE

Primjer uplatnice
Sponzori


Avalon.hrOpćina Sveti Juraj na BreguEZY Infotech d.o.o.Općina Podturen

[Pogledaj potpun popis]
FaceBook
Copyright © 2006-2018 mMw.Hr .:|:. Sva prava pridržana
Powered by Optimus Design .:|:. mMw.Hr koristi i preporučuje AVALON web hosting